Selecteer een pagina

15 april 2018, 15:00 uur: Fauré, Poulenc en Liszt

Gabriel Fauré

Op zondagmiddag 15 april 2018 voert Toonkunstkoor Utrecht om in de grote zaal van TivoliVredenburg een van de mooiste én beroemdste werken uit de klassieke muziek uit: het Requiem van Gabriel Fauré. Daarnaast zingen we het opgetogen Gloria van Francis Poulenc en de in Nederland weinig uitgevoerde Psalm 13 van Franz Liszt.

Programma
Gabriël Fauré, Requiem
Francis Poulenc, Gloria
Franz Liszt, Psalm 13

Uitvoerenden
Toonkunstkoor Utrecht
Promenade orkest
Jos Vermunt, dirigent

Kaarten
Regulier: € 27,50
U-pas, jongeren tot 18 jaar en studenten € 12,50

Kaartverkoop via TivoliVredenburg of Toonkunst Utrecht

Het Requiem van Gabriël Fauré is wereldwijd zéér geliefd omdat het als licht en hoopvol en vredig wordt ervaren. Geheel terecht staat dit muziekstuk uit 1890 op de 3e plaats van de Hart en Ziel Lijst van Radio  4. Het is geschreven als een gelukzalige verlossing en een streven naar vrede met de dood.

Het Gloria van Francis Poulenc behoort tot zijn absolute meesterwerken.  In 1959 geschreven vanuit een diep religieus gevoel ; ernstig maar ook vol speelse vreugde. Het is een levendige lofhymne. Het stuk begint glorieus net als bij de Gloria´s van Bach en Vivaldi en eindigt met een ingetogen Amen.

Psalm 13 van Franz Liszt is in 1859 geschreven. Hongaren beschouwen Liszt als één van hun grote componisten. Naast één van de grootste pianovirtuozen, is hij ook een groot muziekhervormer en -vernieuwer. De optimistische aard van Psalm 13 heeft veel gemeen met Rossini’s Stabat Mater en Verdi’s Requiem.

 

Overzicht eerdere concerten

Affiches van onze concerten vanaf 2000