Concerten

Concerten

Agenda

Mahlers Derde symfonie

Het Utrechtsch Studenten Concert sluit 24 januari 2024 haar 200ste jubileum groots af met Mahlers Derde symfonie, samen met het vrouwenkoor van Toonkunstkoor Utrecht, de Zangschool Utrecht en mezzosopraan Itzel Medecigo en onder de bevlogen leiding van dirigent Bas Pollard. Het concert zal plaatsvinden in de grote zaal van Het Concertgebouw in Amsterdam.
Andere uitvoeringen vinden plaats in Utrecht op 16 december in de Nicolaïkerk en in Hilversum op 18 december in het Muziekcentrum van de Omroep.

Gepland voor 2024

Zondagmiddag 10 maart 2024

J.S. Bach – Johannes Passion, TivoliVredenburg

Zaterdagavond 8 juni 2024

The Queen Symphony met Harmonie Orkest Vleuten, TivoliVredenburg

Zangers gezocht

Lijkt het je leuk om ook te zingen bij Toonkunstkoor Utrecht? En ben je tussen de 18 en 65 jaar? Dan ben je van harte welkom om een repetitie mee te maken, bij voorkeur met onze open repetitie elke eerste maandag van de maand. Daarna kun je besluiten of je lid wilt worden.

Klik hier voor meer informatie.

Martinus Cantate

Compositieopdracht
Wouter van Belle heeft voor Toonkunstkoor Utrecht de Martinus Cantate gecomponeerd. Een werk voor orgel, bariton en groot gemengd koor. In de cantate wordt het verhaal van de Utrechtse beschermheilige Sint Maarten verteld waarin zijn barmhartigheid centraal staat. De compositieopdracht is een cadeau ter gelegenheid van zijn 30-jarig jubileum als repetitor van Toonkunstkoor Utrecht. De tekst is van Sytze de Vries: een gedicht in het Nederlands, afgewisseld met bijpassende bijbelteksten in het Latijn. In vijf filmpjes wordt het ontstaan van de compositie toegelicht:  compositie van de Martinus Cantate.

Lees ook deze beschouwing van ons koorlid Tom Hart

Eerdere concerten

Kom je een keer meezingen?

Kom je een keer meezingen?