Selecteer een pagina

Martinus Cantate

Compositieopdracht
Wouter van Belle heeft voor Toonkunstkoor Utrecht de Martinus Cantate gecomponeerd. Een werk voor orgel, bariton en groot gemengd koor. In de cantate wordt het verhaal van de Utrechtse beschermheilige Sint Maarten verteld waarin zijn barmhartigheid centraal staat. De compositieopdracht is een cadeau ter gelegenheid van zijn 30-jarig jubileum als repetitor van Toonkunstkoor Utrecht. De tekst is van Sytze de Vries: een gedicht in het Nederlands, afgewisseld met bijpassende bijbelteksten in het Latijn. In vijf filmpjes wordt het ontstaan van de compositie toegelicht:  compositie van de Martinus Cantate.

 

Koorreis door Hongarije en Concert in de Domkerk

Toonkunstkoor Utrecht geeft tijdens een koorreis naar Hongarije een concerten in Boedapest op 26 oktober en in Szombathely (de geboorteplaats van Sint Maarten) op 27 oktober. Het is een unieke combinatie van Nederlandse en Hongaarse klassieke werken. De Nederlandse première is aan de vooravond van de feestdag van Sint Maarten in Utrecht. Het concert vindt plaats op zaterdagavond 10 november 2018 om 20.30 uur in de Domkerk, op de avond van de Sint Maarten Parade. Voorafgaand aan het concert kunt u de beroemde Sint Maarten Parade door Utrecht meemaken of de afsluiting ervan op het Domplein.

Programma
Martinus Cantate van Wouter van Belle
Preghiera Semplice van Arie J. Keijzer
Psalm 13 van Franz Liszt
Missa in Honorem Sancti Andreae van Ferenc Farkas

Uitvoerenden
Toonkunstkoor Utrecht
Jan Hage en Wouter van Belle, organist
Solisten
Jos Vermunt, dirigent

Zaterdagavond 10 november 2018, 20.30 uur in de Domkerk Utrecht
Toegangsprijs € 20 en voor jongeren tot 18 jaar en studenten € 10.

Kaartverkoop

Dit concert maakt onderdeel uit van de Sint Maartensviering 2018
Het concert vindt plaats in aansluiting op de jaarlijkse Sint Maartensparade

+++

Jubileumconcert met Puccini en Schubert

Het concert ter gelegenheid van het 190-jarig jubileum van Toonkunstkoor Utrecht vindt plaats op zondag 31 maart 2019 om 15.00 uur in TivoliVredenburg.

Op het programma staan twee minder bekende pareltjes van de klassieke muziek.

  • Puccini’s Messa di Gloria werd in 1900 door de paus verboden. De mis was te theatraal. Juist het drama, de emotie en melodische inventiviteit zorgen voor de hoogtepunten. Ultieme schoonheid in het ‘Qui tollis peccata mundi’, emotie in het ‘Et incarnatus est’, een indrukwekkende koorfuga ‘Cum sancto spiritu’, afgesloten met een uitbundig Gloria.
  • Schuberts vijfde mis in As groot filosofeert over leven en dood. Opvallend is de rol die Schubert het orkest geeft: het orkest wordt ingezet als een soort verteller. Met name de houtblazers lijken mee te praten in dit intense, liefdevolle verhaal. Daarnaast zijn er hoofdrollen voor koor en vocale solisten.

Kaartverkoop 

of via de leden van Toonkunstkoor Utrecht (zonder reserveringskosten)

 

 

Overzicht concerten

Affiches van onze concerten vanaf 2000