Selecteer een pagina

Jos Vermunt, dirigent

Jos Vermunt is sinds 1991 dirigent van Toonkunstkoor Utrecht. Hij studeerde koordirectie bij Reinier Wakelkamp aan het Utrechts Conservatorium en orkestdirectie bij Lucas Vis aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Eind jaren 80 studeerde hij aan de Accademia Chigiana in Siena, Italië.

Over zijn werk bij Toonkunstkoor Utrecht zegt hij: “Ik streef altijd naar het hoogst mogelijke. Dat is wat ik wil en wat jullie kunnen. En je kunt altijd meer dan je denkt.”

Naast Toonkunstkoor Utrecht heeft Jos Vermunt nog een ander leven als dirigent van het Residentie Kamerkoor, het Residentie Bachkoor en het Residentie Bachorkest. Ook is hij hoofdvakdocent koordirectie aan het Conservatorium Amsterdam en aan Koninklijk Conservatorium Den Haag. Al die activiteiten zorgen voor een netwerk waar ook Toonkunstkoor Utrecht van profiteert.

Jos vierde in 2016 zijn 25-jarig jubileum bij Toonkunstkoor Utrecht met een concert dat hij zelf samenstelde. Op het programma stond onder andere de Paukenmis van Haydn. In dit stuk maakte Jos ooit als 14- jarige paukenist zijn debuut op het concertpodium.