Selecteer een pagina

Barokopera King Arthur, Purcell

 

Frédérique Chauvet, artistiek leider van Barokopera Amsterdam, heeft ons weer gevraagd mee te werken aan een barokopera. Het gaat dit keer om King Arthur van Purcell. Dit stuk wordt op 19 januari uitgevoerd in de Utrechtse Stadsschouwburg. Dit project staat los van de gewone Toonkunst-concerten. Het is dus niet verplicht om mee te doen. Wil je wel meedoen en heb je dat nog niet doorgegeven, stuur Iris dan even een mailtje: iris@irisdijkstra.nl.

We worden geacht het dubbelkoor ‘Hither this way’ in de eerste helft van de voorstelling voor onze rekening te nemen. Het gaat om twee korte, vierstemmige stukken die we uit het hoofd moeten zingen. Het idee is dat we daarbij op het balkon zitten, in groepen tussen het publiek in, en opeens losbarsten. Zie het als een soort flashmob. We hoeven ons niet te verkleden of te schminken, we gaan gewoon als bezoekers van het concert in de zaal zitten.

Wij zingen Hither this way en Hither this way 2. Op www.barokopera.nl/muziek kun je de stukken ook vinden. Even scrollen naar King Arthur. Wij worden alleen geacht de stukken van de Grimbald spirits te zingen. Er zijn ook nog andere spirits, maar die nemen de solisten voor hun rekening.

Frédérique wil op maandagavond 15 januari, van 19.00 tot 20.00, eenmalig met ons oefenen, waarna de gewone Toonkunstrepetitie plaatsvindt. Op de dag van de uitvoering word je om 18 uur in de Stadsschouwburg verwacht. Frédérique probeert een kortingsregeling te treffen voor familie en kennissen die de voorstelling willen bijwonen.